top of page

Buga Slavica: Nogomet igram od kad sam prohodala

Svaka sportska priča zanimljiva je na svoj način, ali sigurno je još zanimljivije kada se cura potpuno zaljubi u nogomet. Ljubav prema nogometu pronašla je Buga Slavica, koja zaista uživa u tome.

Buga sada ima 16 godina, a nogomet je počela trenirati 2013.-te godine. A prvi put kada je došla u kontakt s loptom, bilo je odmah nakon što je prohodala. Najveću podršku dobila je od svoje majke. Svaki put kada bi Bugini prijatelji igrali nogomet, odmah bi pozvali i nju da im se pridruži i tako je Buga pronašla sebe u tom sportu.

Prve nogometne korake napravila je u NK Mihovilu, gdje je bila jedina cura u ekipi. Možda smiješno zvuči, ali Bugi uopće nije smetalo što je bila jedina cura među momcima. Iz dana u dan je napredovala, pa nije ni čudo što je sa svojim suigračima otišla na turnir i tamo se pokazala u najboljem izdanju.

Nakon sjajno odrađenog turnira, Buga je dobila poziv za žensku ekipu, tj. NK Marjan, gdje i danas trenira, a njezin talent najbolje je prepoznao njezin trener, Jozo Pirić.

Inače, Buga igra na poziciji krila, a najbolju utakmicu u dresu Marjana odigrala je protiv Splita, u kojoj je zabila 4 gola.

Od poznatih nogometnih zvijezda, uzora nije pronašla u nikome, jer kako kaže, želi od svakoga skupiti po nešto. A što se tiče hrvatskih reprezentativaca ne voli nikoga izdvajati, jer su joj svi dragi.

Buga mi je još rekla kako bi volila igrati za neki veliki klub, pod uvjetom da klub bude dobar karakterno i po igri, a naravno da joj je želja igrati i za reprezentaciju.

S obzirom da je nogomet dosta grub sport i često puta se i najboljima dogode ozljede, upitala sam je strahuje li i ona od ozljeda, na što mi je odgovorila da pomalo strahuje i da je već imala jednu ozljedu, ali da je sve prošlo dobro zahvaljujući njezinom fizioterapeutu.

Također, Buga je i dobra učenica, ali joj je ipak nogomet na prvom mjestu, pa školu odrađuje ako joj ostane vremena.

Našoj ženskoj nogometnoj zvijezdi, želim sve najbolje u nastavku karijere!

bottom of page